Sådan fanger og gemmer du bedst dine ferieminder - en praktisk guide

Der er rigtig mange, som elsker at rejse - og det er også meget forståeligt. Man kan lære rigtig meget om sig selv, andre mennesker og andre kulturer ved at komme lidt væk hjemmefra - endda også selvom man ikke har planlagt en stor jordomrejse. Så det kan bestemt kun anbefales at komme lidt væk fra hverdagens trygge rammer og opleve sig selv og verden fra en anden side.

Men når du rejser rundt i Toscana, Asien eller et lille sted i Sverige og oplever alverdens skønne ting, enten i dit eget selskab eller med nogen, du holder meget af, så kan det faktisk være meget rart at forevige disse øjeblikke. For selvom et billede selvfølgelig aldrig vil være det samme som selve øjeblikket, så kan et billede af en bestemt oplevelse stadig fremkalde nogle af de følelser, man havde, da billedet blev taget.

Så hvis du gerne vil blive endnu bedre til at få fanget dine feriestunder på bedste vis, så skal du bare se med her, hvor der kommer et par råd.

Find det bedste kamera til situationen

Er man interesseret i at blive bedre til at forevige sine gode ferieminder, så er det først og fremmest vigtigt, at man finder sig et godt kamera. Det er nemlig ikke altid, at mobilen lige er den bedste til at tage billeder, og derudover findes der er en masse forskellige slags kameraer, som også passer til mange forskellige typer af rejse.

Hvis man eksempelvis er på en mere action-packed ferie, hvor der sker en masse, findes det faktisk et action-kamera. Men hvis man bare skal på en mere stille og rolig rejse, så kan et ganske almindeligt kamera selvfølgelig gå an - men her er det stadig rart at have en masse forskellige indstillinger, som måske ikke lige er på ens telefon. På den måde kan man nemlig tage de bedst mulige billeder i den bedst mulige kvalitet.

Øv dig i vinkler, lys og lignende

En ting er at have et godt kamera, som kan tage billeder i god kvalitet, men en anden ting er rent faktisk at tage nogle gode billeder, hvilket muligvis kan være noget, som man lige skal øve sig lidt i. Først handler det om at lære sit kamera at kende, så man ved, hvilke funktioner der giver mening at bruge i bestemt situationer.

Men derudover kan man også begynde at lege lidt med lys, vinkler og den slags, så man får fremhævet de rigtige ting i sit billede. Det er måske ikke lige alle, som synes, at det er det mest spændende i verden at sidde og nørde med, men hvis man netop gerne vil have nogle superflotte billeder at kigge tilbage på, kan det måske give mening at kigge lidt nærmere på den slags.

Billernes motiver? Mennesker, natur eller bygninger?

Når man har sat sig lidt mere ind i, hvad ens kamera rent faktisk kan, så kan man eventuelt også begynde at tænke lidt over, hvad det egentlig er, man gerne vil forevige fra sin ferie. Ofte er det noget, der kommer til en på selve rejsen, fordi man ser noget smukt, oplever noget sjovt eller noget i den stil.

Men der er dog nogen, der finder ud af, at der er nogle bestemt ting, de mere har en tendens til at tage billeder af. Det kan være, at man synes, det er mest spændende og vigtigt at tage billeder af den natur og de steder, man oplever på rejsen, hvor andre selvfølgelig synes, at det giver meget mere mening at tage billeder af de personer, man rejser med. Men heldigvis kan man sagtens gøre en blanding af det hele - det handler jo mest af alt bare om at genskabe den stemning, som man var i på rejsen.

Lav overskuelige mapper på computeren

Og hvad gør man så, når man kommer hjem fra sin ferie med en masse skønne feriebilleder, som man forhåbentlig kan se tilbage på resten af livet? Det, som man i hvert fald bør gøre til en start er at få overført alle billederne til sin computer, hvis det er der, man foretrækker at have sine billeder. Her kan man sørge for at flytte billederne over til en mappe, som eventuelt kaldes "billeder fra Toscana" eller hvor man nu har været, da det på den måde er nemt at finde dem igen.

Og ellers kan man så begynde at sortere lidt i dem, da man sikkert også har taget nogle billeder på turen, som ikke lige blev de bedste, og som derfor ikke rigtig er værd at gemme. En lille sortering er i hvert fald en rigtig god ide efter en ferie, hvor der sikkert er blevet taget rigtig mange billeder.

Overvej at lave fotoalbums

For mange mennesker vil det være nok blot at have sine feriebilleder på computeren, fordi det er en ret nem måde at opbevare dem på. Men der er altså også nogen, som foretrækker at have billeder i en mere analog form, hvor man altså eksempelvis kunne lave et fysisk fotoalbum, der så kaldes "Toscana 2023" eller hvilken rejse det nu lige drejer sig om.

Her kan man altså udvælge nogle af de allerbedste billeder fra ferien, få dem fremkaldt og sætte dem ind i et fotoalbum, der passer til formålet. Det giver nemlig en lidt anden følelse, når man sidder og kigger på billederne på denne mere analoge måde, og der er netop mange, der foretrækker at kigge tilbage på deres minder på denne måde.

Husk også at være til stede i oplevelserne

Når man har fået helt styr på, hvordan man kan forevige sine minder i billedform på sin næste rejse, så er der også et ekstra lille råd, som er vigtigt at huske på; nemlig at man skal huske at være til stede i oplevelserne. Man kan nemlig godt komme til at være så fokuseret på at tage gode billeder af rejsen, at man helt glemmer at kigge på det, man oplever, udenfor kameralinsen.

Så det er med lige at finde balancen mellem selvfølgelig at nyde turen fuldt ud, men også få taget nogle skønne billeder - for billederne vil man kunne nyde godt af mange år i fremtiden, så det er også forståeligt, hvis det er noget, man gerne vil prioritere, mens man er afsted.

Menu
Top