Sådan kommer du nemt i gang med Paddle Board - 6 gode tips

Interessen for Paddle Boards er vokset helt vildt, og det er blevet vildt populært over det sidste stykke tid. Næsten alle har, eller kender nogen, som har et Paddel Board selv. Og det er der god grund til.

At bruge et Paddle Board er super sjovt, og noget man hurtigt kan lære. Når først man er kommet i gang er let, og en hobby som man kan bruge og nyde hver sommer.

Når først man har fået sig et Board og en Paddle, så er man der allerede, og man mangler bare at komme i gang. Her kan du finde nogle tips til at komme hurtigere i gang med at bruge dit Paddle Board.

1. Brug padlen rigtigt

Det er ikke helt lige meget hvordan man egentlig lige bruger padlen, det går faktisk en stor forskel om man vender den rigtig eller forkert. Og hvis man ender med at holde eller bruge den forkert, så ender man med at bruge langt flere kræfter end nødvendigt, og så bliver der langt hårdere.

Sørg for at padlen vender så bladet er vinklet fremad. Her skal vinklen på din padle vende væk fra dig og frem. Mange kan ofte komme til at vende den omvendt, da det for nogen synes mere naturligt. Men i virkeligheden skal man sørge for at bladet er vinklet frem og væk fra dig selv.

2. Sørg for at du starter dybt nok

Når du først skal i med Paddle Boardet, så skal du sørge for at du er dybt nok ude. Der er nemlig en finne under Paddle Boardet, som ikke skal ramme bunden. Så hvis du sætter dig op for tidligt, så kan finnen ramme bunden, og måske gå i stykker under vægten, eller blive skæv.

Så sørg for at du er godt ude i vandet inden du begynder at kravle op på boardet.

3. Husk fodlinen!

Der er næsten altid en line som du kan sætte fast til din fod, som så sidder fast til Paddle Boardet. Når du skal til at bruge det og ud i vandet, så sørg for at linen sidder godt og ordentligt fast til dig. På den måde kan du sørge for at du ikke mister det.

Hvis du falder af Paddle Boardet, så kan du ellers risikere at det flyder fra dig, hvis der kommer et uheldigt nok vindpust eller andet. Når først du er blevet separeret fra Boardet, kan det være svært at komme ud til igen eller finde.

Hvis du sørger for at have linen til foden, kan du være sikker på at Paddle Boardet ikke bliver væk fra dig. Hvis du er på helt dybt vand, kan det også være vigtigt for at du kan komme ind til land igen, at du har dit Board.

4. Stil dig forsigtigt op

Når du så skal til at komme op og stå Paddle Boardet, så skal du være inde på midten af Boardet. Herfra kan du sætte padlen fra dig i nogle stropper der er på Paddle Boardet, så den ikke kan forsvinde fra dig.

Når du stiller dig op, så rejs dig med en fod af gangen, mens du stadig har hænderne på Boardet for balancen. Når du så sidder sådan på hug, så kan du finde balancen, og langsomt rejse dig op.

5. Den rigtige stilling

Når du så endelig har fundet balancen og står oppe på Paddle Boardet, så sørg for at stå med spredte fødder, så du kan holde balancen bedst muligt.

Sørg også for at have let bøjede ben, det kan også give dig en stærkere stilling og bedre mulighed for at balancere på Boardet. Hvis det bliver ustabilt, så sørg for at spænd i mavemusklerne, så du har en stærk core.

6. Padle

Når du har balancen, så er det bare at gå i gang med at padle. Nu kan du føle dig frem efter hvor hurtigt og hvor meget du føler dig tryg ved at padle.

Menu
Top